SYED

SYED (Sveriges Yngre Endokrinologer och Diabetologer) är ett nätverk för ST-läkare inom specialiteten endokrinologi och diabetes. SYED startade 1999 i syfte att bredda utbildningen för ST-läkarna och skapa ett nätverk av kontakter. För att delta i SYEDs aktiviteter förutsätts medlemskap i Svenska Endokrinologföreningen. Konceptet innebär en 3-dagarsutbildning från lunch till lunch. Fyra ämnen (1 diabetologiskt och 3 endokrina) väljs ut av ST-läkarna själva ett år innan varje möte genom omröstning och kursansvariga utses. Varje ämnesområde belyses av pedagogiska föreläsare både på bredden och djupet under 3-4 timmar under det att kursdeltagarna delas på halvklass så att interaktiv diskussion gynnas. Således körs 2 ämnen parallellt under varje pass.

SYEDs har två kurser per år (kursen på våren är sammanslagen med det tidigare postgraduate-mötet till Endokrindagarna). Kurserna har varit mycket uppskattade sedan starten och rankas som mycket hög kvalitativ utbildning. Mer information om kommande möten finner du på SEFs hemsida under kalendarium.

Till höstkursen

Kontaktperson SYED:

Lorenza Bonelli, Skånes Universitetssjukhuset ( lorenza.bonelli@skane.se)

Christos Karefylakis ( christos.karefylakis@regionorebrolan.se) Universitetssjukhuset Örebro